Video player inladen ...

Zuckerberg stuurt zijn kat naar Britse parlement

De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, zal geen vragen beantwoorden van een Britse parlementaire commissie over het dataschandaal waar Facebook bij betrokken is. In zijn plaats stuurt hij zijn Chief Technology Officer (CTO) en Chief Product Officer (CPO). 

De Britse parlementaire commissie had Zuckerberg verzocht op te komen dagen om zich te verantwoorden voor Facebooks aandeel in het dataschandaal rond Cambridge Analytica. Per brief reageerde Zuckerberg dat niet hij maar wel twee andere toplui van Facebook naar Groot-Brittannië zouden afzakken om op de vragen van de commissie te antwoorden. 

Het hoofd van de commissie, Damian Collins, heeft ondertussen laten weten dat hij hoe dan ook graag persoonlijk van Zuckerberg iets zou horen, desnoods via een videolink. 

Data van miljoenen gebruikers gelekt

Facebook moet zich verantwoorden voor het datalek waar het bedrijf bij betrokken is. De gegevens van 50 miljoen gebruikers werden door het Britse databedrijf Cambridge Analytica stiekem verkregen, via een spelletje. Facebook vroeg aan het bedrijf om de data te wissen, maar dat is nooit gebeurd. Het bedrijf gebruikte de gegevens tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen om kiezers persoonlijke politieke advertenties te sturen.