150 kinderen geëvacueerd uit zwembad in Aarschot wegens indringende geur

Het zwembadcomplex van Aarschot is vanavond ontruimd nadat sommige bezoekers onwel waren geworden door een indringende geur. De hinderlijke geur was vrijgekomen bij werken aan de vloer.

"De geur was effectief erg hinderlijk," geeft schepen van sport Geert Schellens toe. "Omdat er enkele kinderen onwel werden en ook last hadden van prikkelende ogen, zijn de hulpdiensten opgeroepen. Uiteindelijk raakte niemand echt gewond, maar de hinder was te groot om het zwembad open te houden." Zo'n 150 kinderen die les kregen werden geëvacueerd.

Stinkende vloer

Oorzaak van de overlast waren werken aan de sanitaire ruimtes van de sporthal. Daar is een bedrijf een nieuwe epoxyvloer aan het leggen. Blijkbaar is de geur die daarbij vrijkomt een stuk indringender dan verwacht.

Woensdag open, donderdag gesloten

Daarom zal vanavond alles goed verlucht worden zodat het zwembad woensdag opnieuw open kan. Donderdag zal het zwembadcomplex met ook de sportzaal gesloten blijven omdat er dan verder gewerkt wordt aan de vloer en het stadsbestuur geen risico's meer wil nemen.