"Ik ben altijd een vrouw geweest en mijn echtgenoot was altijd een man"

Jake Graf en Hannah Winterbourne traden recent in het huwelijk en dat wilden ze zoveel mogelijk in de kijker zetten. Beiden zijn immers transgenders en hoopten die problematiek door hun huwelijk zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen. Nieuwsmedia berichtten dan ook uitgebreid over de trouw, "die deed denken aan een Disneyfilm", tussen acteur Graf en legerofficier Winterbourne. Maar de voorpagina van tabloid The Sun, waaraan het koppel nochtans vooraf uitgebreid zijn verhaal deed, bleek uiteindelijk een smet op de heuglijke gebeurtenis.

Dan was het niet zozeer de hoofdtitel "Tran and wife" waaraan aanstoot genomen werd door het koppel, maar wel het feit dat Jake, "die ooit een vrouw was", getrouwd was met Hannah, "die ooit een man was". Tot ontzetting van het koppel, zoals Winterbourne via Twitter liet weten:

Graf verduidelijkte zich daarna op LGBT-website Gay Times: "Terwijl Hannah en ik het artikel in de krant geweldig vonden, werd de inhoud toch enigszins ontsierd door wat enkel als een sensationele, onhandige en aanstootgevende titel kan omschreven worden. Dat ik ooit een man ben geweest en Hannah ooit een vrouw is categoriek onwaar en toont een gevaarlijke vorm van onbegrip voor de ware betekenis van het transgender-zijn. Dit mag je heus wel als een gigantische blunder van The Sun beschouwen."

"Ik hoop dat deze slecht gekozen titels het begrip voor transgenders niet ondermijnt", aldus Graf nog.

Onder meer de Britse ex-Minister voor Vrouwen en Gelijke Kansen, Nicky Morgan, reageerde als volgt op de voorpagina van The Sun:

The Sun liet intussen aan BBC News weten dat "ze ook in de toekomst de dialoog met de LGBT-gemeenschap in alle openheid zal blijven voeren. Het verhaal van Jake en Hannah is prachtig en we hopen dat ze alle geluk van de wereld mogen ervaren."