"Ik geef de relatie tussen mens en hond weer zoals ze zou moeten zijn"

Na zijn verhuis naar Buffalo, in de Amerikaanse staat Minnesota, begon Chris Cline 3 jaar geleden met het digitaal bewerken van foto’s van zichzelf en zijn hond Juji. De goldendoodle werd daarbij enkele maten groter gemaakt en omgetoverd tot een reuzenhond. Omdat de reacties positief waren, en positief bleven, werkte hij dat idee verder uit. Op Instagram, waar het aantal volgers gestaag groeit, ziet men het graag gebeuren.

Chris Cline op nieuwswebsite Daily Mail: "In Minnesota kan het berenkoud zijn in de winter en dan moet je voor jezelf een hobby zoeken tijdens die 7 maanden dat je verplicht binnen zit. Ik had ooit een fototoestel van een vriendin gekregen en begon daarmee dan maar wat te experimenteren. Ik ben dan de foto’s die ik nam beginnen bewerken op de computer. Op mijn eerste foto zag je me bijvoorbeeld rijden op Juji. De reacties daarop waren massaal én positief."

"Daarna maakte ik dan één foto per week, maar geleidelijk groeide die hobby uit tot een fulltime bezigheid. Ik perfectioneerde me als het ware in het nemen van foto’s van huisdieren, wat dan ook mijn beroep werd. Ik heb dat nooit zo gepland. Het is gewoon gebeurd."

"Mijn foto’s geven eigenlijk het gevoel weer hoe de relatie tussen een mens en zijn hond zou moeten zijn."

"Mijn inspiratie vind ik in het dagelijkse leven. Maar ook in de cartoonfiguurtjes Calvin en Hobbes. Hun relatie is simpel maar tegelijk ook complex. Geweldig toch."

"De leukste foto’s om te maken vind ik degene waar er actie en avontuur bij te pas komt, wanneer we samen rennen en over een beek springen. Of wanneer we een heuvel in een of ander voertuig afrijden."

"Het is alleszins de bedoeling om positief te blijven en dat mijn werk wegblijft van negatieve ervaringen. Ik wil immers bij de mensen vooral een glimlach op het gezicht toveren."

"De mensen in de buurt kennen Juji natuurlijk goed. Ze vinden het geweldig wat we doen en geven ons complimentjes. Ze willen dan ook soms graag samen met hem op de foto."

Veel meer foto’s kunt u hier vinden.