2400 padden overzetten wordt overbodig

In Hoboken is vandaag gestart met de aanleg van 2 nieuwe amfibieëntunnels aan Fort 8. Daar hielpen vrijwilligers dit jaar 2400 padden veilig de straat oversteken, maar dat is voortaan dus niet meer nodig.

Amfibieëntunnels bieden een veilige oversteek aan padden, kikkers en salamanders. "Het zijn smalle, betonnen kokers die onder de weg worden aangelegd op plaatsen waar er veel padden de weg oversteken tijdens de jaarlijkse paddentrek", vertelt Brigitte Borgmans van het departement omgeving van de Vlaamse overheid. "Er kunnen langs de weg ook geleidingsgoten worden gelegd, zodat de dieren naar de tunnel worden geleid. Zo worden er veel minder padden doodgereden." 

In de hele provincie Antwerpen zijn er al 22 amfibieëntunnels, en deze week komen er nog 2 bij aan Fort 8 in Hoboken. De grote paddentrek gebeurde vooral begin deze maand.