"Dieren in noodasiel Lommel niet goed verzorgd"

In Lommel hebben ex-vrijwilligers van het noodasiel in Lommel dinsdagavond geprotesteerd, net voor het begin van de gemeenteraad. Ze vinden dat de dieren in het asiel niet goed verzorgd worden. Het noodasiel spreekt dat tegen.

De discussie over het welzijn van de dieren begon vorig jaar, maar escaleerde. Enkele vrijwilligers werden in het najaar aan de deur gezet. En een bemiddelaar van de stad probeerde de voorbije maanden nog een oplossing te zoeken voor het conflict, maar zonder resultaat. Een groep van ex-vrijwilligers en sympathisanten trok naar de gemeenteraad om actie te voeren. Anke Beysen: "De dieren lijden omdat ze te lang in hun hokken moeten blijven zitten, er zijn nieuwe regels gekomen en daardoor mogen de dieren niet meer uitgelaten worden."

De ex-vrijwilligers willen dat de stad de concessie met het asiel stopzet. "Het hele bestuur zou daar weg moeten en vervangen moeten worden door een vzw met mensen die het hart op de juiste plaats hebben." 

Volgens de schepen van dierenwelzijn Anick Berghmans zijn er in het asiel geen overtredingen vastgesteld.