BELGA

"Ik zal Kim en Ken nooit vergeten"

Tiny Mast, de moeder van de in 1994 verdwenen kinderen Kim en Ken, was vanmiddag te gast bij Eva op Radio 2 Limurg. Aanleiding was het boek over 20 jaar Child Focus dat morgen verschijnt.

"Ze zouden die avond blijven logeren bij vriendjes," zegt Tiny. "Maar toen ik hen 's morgens wilde ophalen, bleek dat ze er nooit geslapen hadden. We zijn meteen naar de politie gegaan maar daar werden we gesust. Ze dachten dat Kim en Ken waren weglopen en snel van zelf zouden terugkomen. Dat is dus nooit gebeurd."

Geen afscheid

Tiny ziet er moe uit. Ze heeft een hartoperatie ondergaan en raakt snel buiten adem. De trappen naar de radiostudio op de eerste verdieping zijn een serieuze uitdaging.

De verdwijning van Kim en Ken is al 24 jaar geleden, maar een moeder vergeet haar kinderen niet. "Kims lichaam is een paar weken na de verdwijning teruggevonden, maar dat van Ken is nooit ontdekt. We hebben hem enkele jaren geleden officieel dood laten verklaren. Maar ik ben er nooit klaar mee. Zoiets kan je niet plaatsen."

Geen hulp

Tiny is blij met een organisatie zoals Child Focus. "Bestond er zoiets ook maar in onze tijd." Tiny en haar familie hebben na de verdwijning van Kim en Ken zelf een zoekactie op poten gezet, want de politie reageerde amper. Ze voelden zich in die tijd in de steek gelaten.

"Ik ergerde mij dood aan al die agenten die deden alsof ze mijn kinderen beter konden inschatten dan ik zelf als moeder. Ze zijn weggelopen, mevrouw, ze komen wel terug. Gelukkig zijn de tijden veranderd en schieten de verschillende diensten snel in actie bij een onrustwekkende verdwijning."

Genieten

Over de vraag hoe haar leven nu is, moet Tiny even nadenken. "Ik ben oma van twee schattige kleinkinderen. Dat geeft mij energie. En ik probeer te genieten van de kleine, simpele dingen: eten en drinken met vrienden. Meer hoeft het niet te zijn."

 

Tiny verhuisde eind jaren 90 van Antwerpen naar Kermt. Ze heeft een volwassen zoon en nog een tienerzoon in huis.