Video player inladen ...

Ook in België wordt make-up van Claire's uit de rekken gehaald

Winkelketen Claire's heeft nu ook in ons land make-up uit de rekken gehaald. Uit onderzoek was gebleken dat er in Nederland kleine hoeveelheden asbest in sommige producten zaten en dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid. In ons land is geen asbest gevonden, maar zijn uit voorzorg toch maatregelen genomen.

De bal ging vorig jaar aan het rollen in de Verenigde Staten. Daar sloeg een bezorgde moeder alarm over de glittermake-up van haar dochtertje, gekocht bij Claire's, een winkelketen die ook bij ons populair is bij tieners en kinderen. In de make-up bleek een kleine hoeveelheid asbest te zitten. En ook in Nederland werden asbestvezels gevonden in producten van Claire's. Die zijn intussen uit de rekken gehaald in de Nederlandse winkels.

In ons land heeft Claire's vestigingen in de meeste steden, een dertigtal in totaal. Uit voorzorg zijn nu toch producten uit de rekken gehaald. In eerste instantie was dat niet gebeurd. Het gaat om "Claire’s compact powder", "Claire's contour palette" en "Claire’s shadow and highlight finishing kit". Wie de producten in huis heeft, gebruikt die het best niet meer.

In België zijn vooralsnog geen asbestresten gevonden. "Een aantal van de betrokken producten van Claire's werden hier ook verkocht, maar uit de stalen die wij hier onderzocht hebben, is niets abnormaals gebleken", klonk het bij Volksgezondheid vanmorgen. "We hebben trouwens ook stalen van andere make-up van Claire's laten onderzoeken en ook die waren negatief."

Er zijn nu nieuwe stalen genomen die nu worden onderzocht. Ten vroegste morgen wordt meer duidelijkheid verwacht.

Video player inladen ...