Video player inladen ...

Dave Sinardet: "Het wordt moeilijker en moeilijker voor Tom Meeuws"

Het nieuws over het onderzoek van het gerecht naar Tom Meeuws komt volgens de Antwerpse politicoloog Dave Sinardet (VUB) op het slechtst mogelijke moment voor de SP.A. "De partij probeerde met een propere lei te beginnen, een nieuwe dynamiek te creëren met een nieuwe lijsttrekker en met Tom Meeuws nog altijd op plaats twee", zegt Sinardet in "De afspraak". "En dan komt daar plots, 6 à 7 uur na de officiële aankondiging van de SP.A dat nieuws over het onderzoek tussen fietsen." 

"De partij probeerde met een propere lei te beginnen, een nieuwe dynamiek te creëren met een nieuwe lijsttrekker en met Tom Meeuws nog altijd op plaats twee", zegt Sinardet in "De afspraak". "En dan komt daar plots, 6 à 7 uur na de officiële aankondiging van de SP.A ,dat nieuws over het onderzoek tussen fietsen."

Sinardet begrijpt ook niet goed waarom SP.A Antwerpen Meeuws per se als openlijke kandidaat wil handhaven. "Toen heel Samen (kartel SP.A en Groen) op het spel stond, had men er al kunnen voor kiezen om Tom Meeuws te behouden als partijvoorzitter in Antwerpen en om hem niet meer uit te spelen als boegbeeld."