Video player inladen ...

Evacuaties na gaslek in centrum Diksmuide, lek intussen gedicht

In het centrum van Diksmuide is het groot gaslek dat vanmorgen was ontstaan bij wegenwerken vlak aan het station intussen gedicht. Het treinverkeer tussen Lichtervelde en De Panne lag een tijdlang stil. Geëvacueerde buurtbewoners zijn intussen terug thuis.

In het centrum van Diksmuide is vanmorgen een groot gaslek ontstaan bij wegenwerken vlak aan het station. In de Bortierlaan is een middendrukgasleiding van 4 bar geraakt met een diameter van 250mm. Hierdoor ontsnapte er heel wat gas.

Een trein die net het station binnen reed, werd tegengehouden. Alle passagiers werden geëvacueerd. Het treinverkeer tussen Lichtervelde en De Panne lag een tijdlang stil. Er zijn vervangbussen ingelegd.

Ook een 30-tal buurtbewoners uit de Bortierlaan werden geëvaucueerd. Samen met de treinreizigers werden ze opgevangen in de Boterhalle. Ook het centrum van Diksmuide was afgesloten. Alle verkeer moest omrijden.