Gearresteerde man vlucht weg alsof hij Indiana Jones is

Het was een fragment dat zo uit een film van Indiana Jones had kunnen komen. En het was een ontsnappingstechniek die Tom Cruise meermaals in zijn films liet zien. Deze Amerikaan wachtte dan ook geduldig het moment af waarop hij, nadat hij door de politie tijdens een wegcontrole betrapt was op het bezit van verdovende middelen en naar de gevangenis van Porter County, in de Amerikaanse staat Indiana, gebracht was, om te ontsnappen. Zelfs geboeid slaagde hij er met brio in.

Toen hij immers de poort van de garage zag dichtgaan, greep hij zijn kans. Hij dook nog net onder de poort door, terwijl er voor de agenten, die hem (te laat) zagen ontsnappen, niets anders opzat dat via de gewone deur, die op slot bleek, de achtervolging in te zetten.

Om de zoektocht naar de 25-jarige man, die na zijn ontsnapping nog een auto stal, te bespoedigen, werden de camerabeelden van de ontsnapping vrijgegeven (zie filmpje hierboven). Op sociale media waren diverse reacties te lezen in de zin van: "Please someone put the Indiana Jones theme over this!"

Uiteindelijk werd de man gisterenavond opnieuw gevat en dit keer met succes naar de gevangenis overgebracht. De gestolen auto werd ook teruggevonden.