Heropening Engelse tuin Alden Biesen

Zaterdag 31 maart heropent de Engelse tuin in Alden Biesen in Bilzen. De tuin was gedurende anderhalf jaar gesloten voor renovatiewerken.

De renovatiewerken aan de Engelse tuin gingen eind 2016 van start. Een onderhoud was nodig. De tuin, 230 jaar oud, was helemaal verwilderd tot een bos. In de eerste fase van de renovatiewerken werden dan ook verschillende bomen gekapt. Daarna volgde een volledig herstel van een aantal tuinelementen die ook sterk verwaarloosd waren. 

Gerestaureerde elementen

Onder meer de vroegere rivier die in de tuin aanwezig is, is nu hersteld als droge bedding. Daardoor staat de mergelstenen Minervatempel nu op een eiland in een droge rivier. De boomgaard en de prairietuin zijn heraangelegd en in plaats van de Tartaarse huisjes staan er nu drie vertelhutten, waarin verhalen verteld zullen worden. Verder is er ook een picknickzone aangelegd. De grot wordt in een latere fase gerestaureerd. 

Geen bloei

Door het slechte weer van de laatste weken staat er nog niets in bloei. Ook voor de komende dagen ziet het er niet al te best uit. Toch gaat de tuin dit weekend open. "We wilden de tuin absoluut open hebben vóór de paasvakantie. Ook al zijn de bloesems nog niet opengebloeid, toch biedt de Engelse tuin bovenop het Haspengouwse landschap een grote meerwaarde", zegt adjunct-directeur Guy Tilkin. 

De Engelse tuin in Alden Biesen zal vanaf 31 maart toegankelijk zijn tussen zonsopgang en zonsondergang.