Premier Michel en minister Bellot staken een handje toe.
WWW.DERIBAUCOURT.COM

In kaart: werken aan het Gewestelijk Expresnet zijn hervat 

In Hoeilaart zijn vandaag de werken aan het GEN (Gewestelijk Expresnet) officieel hernomen. Het GEN is een voorstadsnetwerk van spoorlijnen in en rond Brussel. Het project heeft al veel vertraging opgelopen. De voorbije drie jaar lagen de werken door budgettaire problemen zelfs volledig stil.

Eerste minister Charles Michel en Minister van Mobiliteit François Bellot (beiden MR) woonden deze voormiddag de herlancering van de werken bij. Bellot heeft vorig jaar 1 miljard euro extra vrijgemaakt om het project opnieuw op gang te brengen.

Wat gaat er gebeuren? Op lijn 161, tussen Brussel en Ottignies, wordt de capaciteit verdubbeld, van twee sporen naar vier. Dat zal ook gebeuren op lijn 124 (Brussel-Nijvel). En tot slot wordt lijn 50A (Brussel-Sint-Katherina-Lombeek) afgewerkt. Heel het GEN moet klaar zijn in 2031, zegt spoorwegnetbeheerder Infrabel.

Meest gelezen