Jessa Ziekenhuis heeft nieuwe mug

De spoedgevallendienst van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt heeft een nieuwe mug. Het gaat om een Volvo-terreinwagen, die voorzien is van de nieuwe geel-groene Battenburg­markering, als eerste mug in Limburg.

De mug in Hasselt rukt 3 tot 4 keer per dag uit, daardoor heeft de huidige wagen na 7 jaar 157.000 km op de teller. De nieuwe wagen is groter, omdat er meer materiaal in moet. Zo heeft elke mug in ons land sinds de aanslagen een speciaal terreurpakket aan boord om slachtoffers van bomaanslagen en schietpartijen te verzorgen.

De nieuwe wagen beschikt over draadloos internet, een dashcam en een mobiel echografietoestel. Vanuit de noodcentrale worden de coördinaten voortaan rechtstreeks naar de gps gestuurd, wat een tijdsbesparing oplevert. De volgende weken krijgt het personeel een opleiding in de nieuwe wagen.