Luxemburg roept zijn ambassadeur terug uit Moskou voor overleg

De Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken Jean Asselborn roept zijn ambassadeur in Moskou terug voor overleg. De regering zegt "volledig solidair te zijn met het Verenigd Koninkrijk, nu we te maken krijgen met een zware bedreiging van onze gemeenschappelijke veiligheid".

De beslissing komt er na de gifaanval op een vroegere Russische dubbelspion en zijn dochter in het Britse Salisbury. Die aanval wordt toegeschreven aan Rusland en leidde de afgelopen weken tot een hoogoplopend diplomatiek conflict tussen Rusland en de westerse landen.

Ook het Groothertogdom sluit zich aan bij de Britse analyse, die zegt dat het "heel waarschijnlijk is dat Rusland verantwoordelijk is voor die aanval en waarvoor geen andere geloofwaardige uitleg bestaat".