Maak kennis met de cast van "De collega's 2.0"

In Genk is de volledige cast van "De collega's 2.0" voorgesteld, de film van Jan Verheyen gebaseerd op de serie uit de jaren 70. Onder anderen Veerle Dobbelaere, Eva van der Gucht en Tatyana Beloy spelen mee, net als enkele originele acteurs.

Fans van "De collega's" kunnen zich in de handen wrijven: half mei starten de opnames van een langspeelfilm, exact 40 jaar na de start van de reeks op de toenmalige BRT. Eind vorig jaar was al bekendgemaakt dat 8 originele acteurs in de film zullen meespelen, in Genk is vandaag de rest van de cast voorgesteld.

Ben Segers neemt de rol van Freek Van Praet op zich (het personage van Jean De Pesser in de serie). Steve Geerts speelt afdelingshoofd Alexander De Groot, Veerle Dobbelaere kruipt in de huid van de directeur en Ikram Aoulad speelt de secretaris van de directeur.

Verschillende andere acteurs nemen de rollen van de dossierbeheerders voor hen rekening. Het gaat om Eva van der Gucht, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet en Loes Swaenepoel. Steph Goossens speelt een logistieke medewerker.

De film krijgt de titel "De collega's 2.0". Jan Verheyen zal die regisseren. Het scenario is van de hand van Sam Fierens en Mathias Pagnaer. Zij schreven een verhaal waarin de collega's op teambuildingsweekend gaan om hen beter te doen samenwerken. Al snel blijkt dat meer op het spel staat dan aanvankelijk gedacht.