Video player inladen...

Niet Tom Meeuws, maar Jinnih Beels trekt SP.A-lijst in Antwerpen

SP.A-Antwerpen schuift Jinnih Beels, een onafhankelijke kandidaat, naar voren als lijsttrekker voor de gemeenteraads­verkiezingen. Tom Meeuws, lokaal partijvoorzitter en SP.A-kopman, zal op de tweede plaats staan. Güler Turan zal op de derde plaats staan, Yasmine Kherbache zal de lijst duwen. De slogan van SP.A wordt "opnieuw vooruit". De leden van SP.A moeten de lijst nog goedkeuren.

Na het uiteenspatten van de lijst "Samen", het samenwerkingsverband tussen SP.A en Groen, was het meteen duidelijk dat Wouter Van Besien lijsttrekker zou zijn van Groen. Bij SP.A werd nog niet bekend gemaakt wie lijsttrekker zou worden.

Jinnih Beels staat als onafhankelijke op de SP.A-lijst. De partij zelf spreekt over een "verruimingskandidaat". Ze heeft geen partijkaart en verklaarde in "De zevende dag" dat ze er ook geen zal aanschaffen. In "Het Journaal" zegt ze vandaag: "wat niet is kan nog komen". Beels laat dus een opening om toch een partijkaart te kopen. (Lees verder onder de video.)

Video player inladen...

Maar Tom Meeuws is geen onbesproken blad meer. Nadat hij het stadsbestuur onder vuur had genomen omdat burgemeester De Wever en enkele schepenen waren gaan eten met een bouwpromotor, bleek Meeuws zélf ook banden te hebben met diezelfde bouwpromotor. Nadien raakte bekend dat Meeuws eerder ook had moeten opstappen als directeur bij De Lijn Antwerpen na onregelmatigheden.

Nu heeft SP.A dus beslist: Jinnih Beels zal de SP.A-lijst trekken, Tom Meeuws staat op de tweede plaats. Güler Turan zal op de derde plaats staan, Yasmine Kherbache zal de lijst duwen.

Op een persconferentie laat de partij weten dat wonen, onderwijs en zorg de centrale thema's worden. Volgens SP.A komen er nog meer "verruimings­kandidaten" en verrassingen op de lijst.

Video player inladen...

Meest gelezen