Playboy keert Facebook de rug toe na dataschandaal

Playboy gaat zijn accounts op Facebook afsluiten. Dat zegt topman Cooper Hefner op Twitter. De beslissing is onder meer een gevolg van het recente dataschandaal.

"De richtlijnen en het beleid van Facebook zijn nog steeds in tegenspraak met onze waarden. De invloed op de vrije Amerikaanse verkiezingen is een voorbeeld van onze bezorgdheid over de manier waarop Facebook met de gegevens van gebruikers omgaat. Voor ons is het duidelijk dat we het platform moeten verlaten." Met die woorden kondigt topman Cooper Hefner van Playboy op Twitter aan dat zijn bedrijf Facebook de rug toekeert. Hij is de zoon van oprichter Hugh Hefner.

Facebook is in verlegenheid gebracht door het gebruik van de privé­informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers door databedrijf Cambridge Analytica.Dat bedrijf was onder meer betrokken bij de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Donald Trump. Gebruikers zouden geen toestemming hebben gegeven voor de verwerking van hun gegevens.

In de nasleep van het schandaal hebben onder de hashtag #DeleteFacebook al heel wat mensen aangegeven dat ze Facebook willen verlaten.