Slachtoffer homofobe moord Ihsane Jarfi krijgt muurschilderij in Brussel

Ihsane Jarfi krijgt een muurschilderij in Brussel. Dat meldt RainbowHouse. In mei 2012 werd de Belg van Marokkaanse afkomst vermoord omdat hij homo was.

Een muurschilderij van zowat 50 vierkante meter waarop Ihsane Jarfi gestileerd staat afgebeeld: dat brengt de Franse kunstenares Anthea Missy de komende weken aan op een muur op de hoek van de Rijkeklarenstraat en de Stin-Kristoffelstraat in Brussel.

Het kunstwerk is een eerbetoon aan de jongeman die in mei 2012 door 4 mannen werd vermoord nadat hij een homobar in Luik had bezocht. Eind 2014 werden 3 daders tot levenslang veroordeeld. De rechter hield hierbij hun homofobe motieven waardoor de moord als de eerste homofobe moord in ons land bekend staat. Een vierde dader kreeg 30 jaar cel.

(Lees voort onder de afbeelding)

17 mei

Op de internationale dag tegen homo- en transfobie op 17 mei willen het RainbowHouse, çavaria, Arc-en-ciel stilstaan bij de dood van Jarfi met een bijeenkomst op het Muntplein in Brussel en met een mars door de hoofdstad. Het is de bedoeling dat die langs het muurschilderij leidt.

Ook de Ihsane Jarfi Stichting zet haar schouders onder het initiatief. Dat is de stichting die de vader van Jarfi na zijn dood oprichtte om vooral jongeren te sensibiliseren voor het gevaar en de gevolgen van homo- en transfobie.

Het RainbowHouse laat aan VRT NWS weten dat het zal proberen om het muurschilderij van Jarfi in het bestaande Street Art Parcours dat door de hoofdstad loopt te laten opnemen.

Meest gelezen