Wie wil een kunstwerk maken over Will Tura?

Will Tura is nog lang niet vergeten in Veurne. Zijn geboortestad draagt hem nog altijd in het hart en daarom wil de stad Tura nu vereeuwigen in een kunstwerk.

Er zijn nog altijd heel wat mensen en toeristen die naar Veurne afzakken speciaal voor zanger Will Tura. Schepen Nathalie Delva spreekt zelfs over "Will Tura-toerisme". In Veurne kan je al een tijdje een Turawandeling maken die nog altijd door heel wat groepen wordt geboekt.

Kunstwerk van 'de Will'

De stad Veurne heeft op de gemeenteraad beslist dat er een kunstwerk komt van Will Tura. De Veurnenaar moet nog worden vereeuwigd en daarom is de stad op zoek naar een kunstenaar die iets wil maken dat gezien mag worden. "We willen een beeld dat vraagt om gefotografeerd te worden, zoals een bank waarop je kan zitten en er dan een selfie mee nemen," zegt schepen Delva. Veurne heeft 25.000 euro vrij voor het kunstwerk. Wie zich geroepen voelt, mag zich melden.

Graag gezien

Will Tura is ingelicht door de burgemeester dat er een kunstwerk van hem komt in de stad. "Hij voelt zich erg vereerd! We zien onze Will graag en hij ons, het komt van beide kanten voelen we," voegt schepen Nathalie Delva er aan toe.