Adil El Arbi en Billal Fallah draaien nieuwe film “Kawasaki”

Het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah gaat een nieuwe film maken, “Kawasaki”. Veel meer dan de titel is er nog niet over bekend.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft productie- en ontwikkelingssteun verleend aan een aantal nieuwe Vlaamse films. Een daarvan is “Kawasaki” van productiehuis Caviar. Wat het verhaal is en wie zal meespelen is nog niet bekend; wel dat het succesvolle duo El Arbi en Fallah de regie zullen voeren. 

Ze zijn bekend van de films “Black” en “Patser”, dat ook in Nederland hoge ogen gooit. Er komt een vervolg op “Patser”, is al beslist. In Hollywood draaien ze voor Sony Pictures de derde “Bad Boys for Life”. 

Het VAF heeft ook subsidies uitgetrokken voor “Red Sara”, een film van Jan Verheyen en  zijn echtgenote Lien Willaert over de strijd van de vader van een doodzieke dochter tegen de farma-industrie. Scenario is van Willaert.

Dominique Deruddere krijgt steun voor “The Chapel” (werktitel), waarbij hij regie en scenario voor zijn rekening neemt. Het wordt een psychologische thriller die zich afspeelt tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd.

Ook de makers van “De hel van Tanger”, Frank Van Mechelen en Eric Wirix, worden door het VAF gesteund om de film “Zes dagen” te maken.