Moeder van Piet Huysentruyt overleden

"Bomma Huysentruyt", de mama van chef-kok Piet Huysentruyt uit Kuurne, is overleden. Denise Creupelant vocht tegen kanker, maar verloor dinsdag de strijd. In Kuurne zullen ze Denise herinneren als een warme, betrokken inwoner.

Denise leefde altijd enorm mee met haar zoon. Toen Piet Huysentruyt in 2014 zijn eerste Michelinster kreeg voor zijn restaurant Likoké klonk ze bij Radio 2 dolenthousiast. 

Denise is zelf bekend van het tafellinnen dat ze maakte voor restaurants, voor het Hof van Cleve bijvoorbeeld. In oktober beleefde ze nog een heel mooie dag met haar zoon Piet, bij de opening van zijn pop-uprestaurant van Likoké in Kortrijk. Ook de burgemeester van Kuurne, Francis Benoit, was daarbij. 

De mama van Piet Huysentruyt zou in oktober 80 jaar worden. Zaterdag wordt ze begraven in Kuurne.