Video player inladen ...

Docu "Zie mij doen" van Klara Van Es wint juryprijs op Docville 2018

De film "Zie mij doen" krijgt de juryprijs voor beste Belgische documentaire op het filmfestival Docville in Leuven. Documentairemaakster Klara Van Es volgde een jaar lang zes bewoners van Monnikenheide in Zoersel, een organisatie die hulp en onderdak biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. 

De film "Zie mij doen" heeft de juryprijs voor de beste Belgische documentaire weggekaapt op het filmfestival Docville in Leuven. Een jaar lang volgde documentairemaakster Klara Van Es zes bewoners van Monnikenheide in Zoersel. Dat is een dienstencentrum dat hulp en onderdak biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Het is destijds opgericht door oud-CD&V-politica Wivina Demeester.

Wat een vreugd om te zien, deze film.

uit het juryrapport

"Zie mij doen" is een ingetogen, diep humaan portret van de bewoners. Het is in zwart-wit gedraaid, en pianist Jef Neve componeerde de soundtrack. De jury prees de warmte, de oprechtheid en het vakmanschap van de film, en noemde hem "een vreugd om te zien".

Klara Van Es draaide in 2010 "Verdwaald in het geheugenpaleis", een film waarin ze mensen met Alzheimer volgde. 

De bekroonde documentaire "Zie mij doen" is een langspeelfilm en loopt op dit moment in de zalen.