Foto Kurt bvba

Extra verkeerscontroles in Vlaams-Brabant volgende maand

In april zal de politie in Vlaams-Brabant extra controleren op snelheid en rijden onder invloed.

De lokale politiezones binnen de provincie Vlaams-Brabant zullen in april extra controleren op snelheid en rijden onder invloed. "We willen hiermee het aantal verkeersongevallen en aantal verkeersslachtoffers verminderen", zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte (SP.A). "De gevolgen van een ongeval waarbij de bestuurder onder invloed reed of te snel reed, zijn ook veel zwaarder, wat blijkt uit cijfers van het VIAS-institute."

Verspreid over 2017 werden in de provincie nog 1.782.278 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid, enkel en alleen door bemande controles. Daarvan waren er 168.345, of net geen 9,5 procent, in overtreding.