Generatiewissel op Radio 1: Karolien Debecker vervangt Jan Hautekiet

Vanaf september presenteert Karolien Debecker van MNM een nieuw programma op Radio 1. Jan Hautekiet gaat na dit seizoen van “Hautekiet” met pensioen.

Jan Hautekiet (°1955) stond aan de wieg van Studio Brussel in 1983; in “Hallo Hautekiet” gaf hij al ruim baan aan bellende luisteraars. Sinds 2012 presenteert hij “Hautekiet” op Radio 1. 

Jan Hautekiet : “Toen we bij Radio 1 met "Hautekiet" begonnen, was het ons doel om een netwerk van burgerexpertise te bouwen. Luisteraars inspireren ons, wij geven hen een stem, op de radio, maar ook daarbuiten. Online tijdens en na de uitzending of bij acties en uitzendingen op locatie.”

Karolien Debecker (°1979) was wrapster op Ketnet en presenteert nu "Generation M" op MNM, waar ze ook in dialoog gaat met de luisteraars. Onlangs kwam ze in het nieuws omdat ze weigerde nog nummers van Boef te draaien, omdat ze te vrouwonvriendelijk zijn.

Debecker kijkt uit naar haar overstap naar Radio 1. "Elke generatie heeft nood aan informatie en het recht om zijn mening te delen en dus neem ik die dynamiek met de luisteraar graag mee naar Radio 1. Wat een eer trouwens om de fakkel over te nemen van een groot radioman als Jan. Ik was als 14-jarige al zijn grootste fan.”

Op 6 april houdt Hautekiet een Groot Dictee in de Senaat. In de week van 4 tot en met 8 juni sluit hij af, samen met Karolien Debecker, in een reeks uitzendingen op locatie. In september start dan het nieuwe programma van Debecker op Radio 1.

Meest gelezen