Gentse jeugdtrainer die aangehouden werd voor voyeurisme, blijft voorlopig in de cel

De Gentse jeugdtrainer die aangehouden is omdat hij stiekem vrouwen filmde in de Hogeschool van Gent, blijft voorlopig toch in de cel. Dat heeft de kamer van inbeschuldiging­stelling beslist. Daarmee gaat ze in tegen de beslissing van de raadkamer, die de man wilde vrijlaten onder voorwaarden. Maar daartegen ging het parket in beroep. 

De 41-jarige jeugdtrainer uit Gent die filmpjes maakte in de kleedruimtes van het sportcomplex van HoGent en op een voyeuristisch forum plaatste, blijft in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. De verdediging had een vrijlating onder voorwaarden gevraagd.

De politie had verschillende klachten gekregen over de voyeuristische beelden van vrouwen die gemaakt werden in de kleedruimtes van het sportcomplex van de hogeschool. De 41-jarige uit Gent werd opgepakt en hij legde bekentenissen af. Hij erkende dat hij de films maakte en dat hij de gebruiker was van de account op het voyeuristisch forum. De onderzoeksrechter in Gent liet hem aanhouden voor voyeurisme.

De raadkamer in Gent oordeelde twee weken geleden dat de man kon vrijkomen onder voorwaarden, maar de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen ging in beroep tegen de beslissing. Van de raadkamer moest de man zich psychiatrisch laten begeleiden en mocht hij niet op het internet, maar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft nu beslist dat hij in de cel blijft.