Videospeler inladen...

Homans betreurt dat Knack schrijft over haar stukgelopen relatie met Tom Meeuws

Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans betreurt "uitermate" dat een journalist van Knack haar stukgelopen relatie met Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws op de straatstenen heeft gegooid. Volgens de N-VA-minister heeft haar vroegere relatie met Meeuws geen enkele politieke relevantie. Knack ontkent dat.
 

Knack publiceert vandaag een artikel onder de titel "Waarom de N-VA Tom Meeuws 'kapot' wil". Het weekblad verwijst daarin naar de relatie tussen Homans en Meeuws die liep van half 2013 tot 2015 en ziet een link met de aanvallen op de Antwerpse SP.A'er.

Homans is echter 'not amused'. "Ik betreur uitermate dat een journalist elementen uit mijn privéleven van bijna vier jaar geleden vermengt met een lopende politieke discussie", stelt ze in een reactie.

"Tot op heden respecteerde de pers het privéleven van politici zolang er geen politieke relevantie is. Net zoals jaren geleden, heeft ook vandaag mijn vroegere relatie met Tom Meeuws geen enkele politieke relevantie. En dus is er ook geen enkele aanleiding of verantwoording om mijn privéleven op straat te gooien."

Wél politiek relevant

De hoofdredacteur van Knack, Bert Bultinck ontkent dat het artikel niet politiek relevant zou zijn. "De politieke relevantie van het artikel is zonneklaar. De politieke situatie in Antwerpen kan je niet juist inschatten, als je de achtergrond ervan niet kent", zegt Bultinck.  

"Op het moment dat een hoog geplaatste bron bij de N-VA ons zegt dat de reden voor de heftigheid van de strijd tussen de twee partijen voor een belangrijk stuk ligt bij de relatie tussen Homans en Meeuws, zou het fout zijn om die informatie achter te houden", aldus Bultinck.

Op Twitter schrijft journalist Walter Pauli, de auteur van het artikel op de website van Knack: "Dit was geen eenvoudig artikel. Maar als 'de hele Wetstraat' erover 'fluistert', hoe langer hoe luider, en je krijgt bij alle partijen bevestiging, dan is het nodig om ook deze kant van de politiek te beschrijven."

Meest gelezen