Italiaanse politie pakt vijf terreurverdachten op van netwerk rond terrorist Berlijnse kerstmarkt

In Italië zijn vijf terreurverdachten opgepakt in Rome en in de stad Latina. Het zou gaan om een netwerk dat in contact stond met Anis Amri, de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn eind 2016.

Eén van de terreurverdachten die gearresteerd is zou Amri documenten hebben bezorgd om naar Duitsland te reizen. Bij de grootschalige razzia waren ook huiszoekingen in verschillende Italiaanse steden.

De verdachten zouden deel uitmaken van een netwerk rond Anis Amri, de terrorist die eind 2016 een aanslag pleegde op de kerstmarkt in Berlijn. Daarbij vielen toen 11 doden en zo'n 70 gewonden. Anis Amri zelf werd een paar dagen na die aanslag doodgeschoten door de politie in de buurt van Milaan.