Kan Pascal Smet nog functioneren in de Brusselse regering? Vervoort: "Zeker en vast, maar hij moet het bewijzen"

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) krijgt binnen zijn eigen meerderheid kritiek op zijn taxiplan. Volgens minister-president Rudi Vervoort (PS) kan Smet nog functioneren in het taxidossier. "Maar dat moet hij nu bewijzen met de sector en de sociale partners."

Eerder deze week legden de Brusselse taxichauffeurs het verkeer in Brussel lam tijdens een protestactie tegen het taxiplan van Pascal Smet. De chauffeurs kregen de steun van regeringspartij PS, die nochtans het plan van Smet in eerste lezing had goedgekeurd..

"Maar dat was onder één voorwaarde: overleg met de sector en de sociale partners", aldus Vervoort. Heeft Smet dan slecht werk geleverd? "Dat zeg ik niet", dixit Vervoort. "Maar we moeten er nog aan werken."

Niet alleen vanuit de PS, maar ook vanuit andere Brusselse meerderheidspartijen kreeg Pascal Smet kritiek. Toch kan de Vlaamse socialist nog "zeker en vast" functioneren binnen de regering, vindt minister-president Vervoort. "De cohesie moet blijven binnen de regering", klinkt het.

Vervoort heeft nog vertrouwen in minister Smet en vindt dat die het dossier rond de taxi's nog kan blijven leiden, ondanks de soms felle kritiek vanuit de eigen meerderheid. "Maar dat moet hij bewijzen met de sector en de sociale partners. Dat hangt niet van mij af."

Sommigen zien de kritiek van de PS op SP.A-minister Smet als tegenreactie op de beslissing van de SP.A vorig jaar om uit het Brusselse stadsbestuur te stappen na het Samusocial-schandaal. "Rond Samusocial is er zeker geen rancune van de PS naar de SP.A", aldus Vervoort.