Lachen met terreur levert prijs voor beste Belgische cartoon op voor Canary Pete

Canary Pete, huiscartoonist van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, wint de Grote Prijs Knokke-Heist 2018 van Press Cartoon Belgium met een tekening van een terrorist die in de war raakt door de zomertijd. Het is al de tweede keer dat hij de prijs wint.  

Met bovenstaande cartoon die op 25 maart 2017 in Gazet van Antwerpen verscheen is cartoonist Canary Pete de winnaar van de Grote Prijs Knokke Heist 2018, die wordt uitgereikt door Press Cartoon Belgium. Aan de prijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden.

Canary Pete (pseudoniem van Sus Damiaens) is de huiscartoonist van Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Hij won de Grote Prijs ook in 2010, met een sarcastische cartoon over de Nobelprijs voor de Vrede van Barack Obama. 

De tweede prijs ging dit jaar naar Marec, voor twee cartoons in Het Nieuwblad, verschenen op 2 juni en 15 november vorig jaar.

De derde prijs ging naar JacPé voor een cartoon over COP 23 (de klimaattop in Berlijn), verschenen in het Franstalige satirische weekblad Pan van 24 november 2017. 

In totaal waren er 31 cartoonisten genomineerd met 100 cartoons die in 2017 in de pers zijn gepubliceerd. De prijzen worden op vrijdag 29 juni overhandigd op het Internationaal Cartoonfestival in Knokke-Heist. Daar zullen ook de genomineerde cartoons tentoongesteld worden. 

Meest gelezen