Leidster meisjesbende Zehbi's mag instelling verlaten

Het kopstuk van de Brugse meisjesbende de Zehbi's heeft de halfopen jeugdinstelling mogen verlaten. Het meisje van 15 heeft daar vijf maanden gezeten, omdat ze samen met andere meisjes overlast veroorzaakte aan het station van Brugge. Later moet ze samen met andere leden van de Zehbi's nog voor de jeugdrechter komen.

De meisjesbende Zehbi's zette filmpjes van hun pesterijen op de sociale media. De leidster is nu dus weer vrij, maar ze wordt wel intens begeleid, zegt Céline D'Havé van het parket van Brugge. "Ze is nu thuis bij haar gezin. Daar krijgt ze ambulante begeleiding en ze gaat ook starten met een leerproject."

Het kopstuk van de Zehbi's moet samen met andere meisjes van de bende in mei of juni voor de jeugdrechter komen. Tegen dan zal het dossier afgerond zijn. Intussen is de rust teruggekeerd aan het station van Brugge. Ook de andere jongeren veroorzaken daar geen overlast meer.