Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Man probeert militairen omver te rijden in Frankrijk, ontsnapt en wordt gevat

In Varces, in de Franse Alpen, heeft een automobilist geprobeerd een groep militairen aan te rijden. Er vielen geen gewonden. De aanvaller kon ontsnappen, maar is later in Grenoble opgepakt. Het is nog niet duidelijk of het om een terreuraanslag gaat, maar de sfeer in Frankrijk is gespannen.

Vanochtend heeft een automobilist geprobeerd om in te rijden op een groep joggende militairen in Varces, nabij Grenoble, in de Franse Alpen. Er zijn geen gewonden gevallen en de aanvaller is kunnen ontkomen. In de buurt werd een zoekactie gestart en na de middag kon een verdachte worden opgepakt in zijn woning in Grenoble.

Over de motieven van de aanvaller is er nog niets bekend, maar aangezien hij het op militairen gemunt had, is het niet uitgesloten dat het om een amateuristische terreuraanslag gaat.

De sfeer in Frankrijk is opnieuw gespannen na twee aanslagen van vorige week. Eerst werden vier mensen vermoord tijdens een schietpartij in Carcassonne en een gijzeling in een supermarkt in het nabijgelegen Trèbes, in de Languedoc. De dader is door de politie doodgeschoten en zou een geradicaliseerde man van Marokkaanse afkomst zijn. In die zaak zijn ook nog zijn vriendin en een andere man opgepakt.

Vrijdag is in Parijs dan het lichaam ontdekt van een 85-jarige Joodse vrouw die op een brutale manier vermoord was. Ook hier gaat men uit van mogelijk jihadistische en op zijn minst antisemitische motieven. Twee verdachten zijn opgepakt.