Marijke Vandebuerie nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent

Marijke Vandeburie wordt de nieuwe algemeen directeur van het Film Fest Gent. Ze was de laatste vijf jaar zakelijk leider van het Vlaams Audiovisueel Fonds VAF. Ze volgt Martijn Bal op, die na drie edities van Film Fest Gent terugkeerde naar de televisiewereld.

Marijke Vandeburie, tot nog toe zakelijk leider bij het Vlaams Audiovisueel Fonds VAF, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Film Fest Gent. In december vorig jaar was daar een vacature ontstaan, omdat Martijn Bal na drie edities als algemeen directeur aankondigde dat hij wilde terugkeren naar de televisiewereld. Met zijn vervanging was enige haast gemoeid, want het 45e Film Fest Gent zit er aan te komen in oktober 2018.

Ik wens haar alle succes toe met deze nieuwe uitdaging en ik feliciteer het Film Fest Gent met deze toptransfer.

VAF-intendant Erwin Provoost

Het VAF ziet haar met lede ogen gaan, maar directeur-intendant van het VAF Erwin Provoost neemt het sportief op: "Ik wens haar alle succes toe met deze nieuwe uitdaging en ik feliciteer het Film Fest Gent met deze toptransfer."

Marijke Vandebuerie gaat nu deel uitmaken van het team met artistiek directeur Patrick Duynslaegher en programmator Wim De Witte.

Marijke Vandebuerie was in 1987 mede-oprichter van de Gentse muziekclub Democrazy. Nadien trok ze naar Brussel waar ze opeenvolgend algemeen directeur bij Beursschouwburg (1997-2002) en Brussel Deze Week (2002-2013) was. Sinds 2013 was ze zakelijk leider bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober 2018 in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema. Het afgelopen Film Fest Gent trok meer dan 100.000 bezoekers.