Avalon.red. All rights reserved.

Ook in België asbest gevonden in make-up van Claire’s

Ook in België is asbest gevonden in make-upproducten van Claire’s. Dat laat de FOD Volksgezondheid weten. De kankerverwekkende stof werd in lage concentraties aangetroffen in twee producten van de winkelketen.

Uit voorzorg liet de FOD Volksgezondheid gisteren al make-up uit de rekken halen bij Claire’s, nadat in Nederland kleine hoeveelheden asbest was gevonden in sommige producten was gevonden. 

Na analyses in een gespecialiseerd laboratorium blijkt nu dat ook in twee producten die in België verkocht werden, asbest zit, zij het in lage concentraties. Het gaat om cosmetica in poedervorm: Claire’s Compact Powder en Claire’s Contour Palette.

Alle voorraden van de betrokken producten worden nu helemaal uit de handel gehaald en Claire’s zal een terugroepactie organiseren, voor klanten die de betrokken producten in huis hebben. Zij zullen het aankoopbedrag terugbetaald krijgen.

Asbest is een kankerverwekkende stof, maar kan alleen kanker veroorzaken als het ingeademd wordt. Omdat het niet opgenomen wordt door de huid, schatten experts bij Volksgezondheid dat er slechts een laag risico is voor de gebruikers van de producten. Wel wordt aangeraden om de producten niet meer te gebruiken en afgesloten terug te brengen naar de winkel.