Video player inladen ...

Paasdrukte op de luchthaven, meer dan 1,3 miljoen reizigers verwacht

Brussels Airport verwacht tijdens de paasvakantie een recordaantal passagiers: meer dan 1,3 miljoen reizigers vertrekken of komen aan de komende twee weken. Dat zijn er 5 procent meer dan vorig jaar. Vandaag is meteen een van de drukste dagen.

Wie vandaag al op vakantie vertrekt, zal zeker niet alleen zijn op de luchthaven van Zaventem. Zo'n 80.000 mensen vertrekken of landen daar vandaag. De grote toeloop was vanmorgen vroeg al, tussen 4.30 en 6.30 uur. Ook op 6 april wordt het heel druk, met ongeveer evenveel passagiers.

Brussels Airport raadt alle reizigers aan om goed voorbereid naar de luchthaven te komen. Woordvoerder Anke Franssen: "Voor de hele paasvakantie is het slim om op tijd naar de luchthaven te komen. Kijk op voorhand goed waar je je wil laten afzetten. Als je zelf met de auto komt, reserveer dan een parkeerplaats. Online inchecken kan ook tijd besparen, net als je handbagage goed voorbereiden voor de controle."

Speciaal voor gezinnen opent de luchthaven tijdens de paasvakantie twee aparte wachtrijen aan de controle van de handbagage.