Video player inladen...

Tom Meeuws gaat in de tegenaanval tegen De Lijn

Het Antwerps SP.A-kopstuk Tom Meeuws gaat in de tegenaanval tegen de beschuldigingen aan zijn adres en heeft zelf een aanmaning en dagvaarding tegen De Lijn klaar. Dat laat hij in een reactie weten.

Gisteren raakte bekend dat het Antwerpse parket een onderzoek heeft geopend naar Meeuws, meer bepaald naar feiten die zich zouden afgespeeld hebben in de periode dat Meeuws directeur was bij de Antwerpse afdeling van De Lijn.

Meeuws zegt nog eens dat hij persoonlijk niet op de hoogte is van dat gerechtelijk onderzoek. "Ik heb het nieuws over het gerechtelijk onderzoek net zoals anderen gisteren om 19 uur via de pers vernomen. Ik ben nog niet gehoord", klinkt het. "Ik heb een onvoorwaardelijk vertrouwen in het gerecht en dus in de afloop", voegt Meeuws er nog aan toe.

Meeuws kondigde in januari al aan dat hij zelf stappen zou ondernemen tegen De Lijn. Dat doet hij nu ook. "In januari dit jaar heeft de Lijn de geheimhoudingsclausule in de dading eenzijdig geschonden. De aanmaning en mijn dagvaarding ten aanzien van de Lijn zijn klaar en worden verstuurd", aldus Meeuws.

Eerder vandaag raakte via het Antwerpse parket bekend dat in het onderzoek naar Meeuws een onderzoeksrechter is aangesteld, al is het niet duidelijk wanneer dat gebeurd is. Het gaat dus nu om een volwaardig gerechtelijk onderzoek, geen opsporingsonderzoek.

Een onderzoeksrechter heeft meer bevoegdheden dan het parket, hij kan indien nodig onderzoeksdaden bevelen zoals huiszoekingen, inbeslagnames of aanhoudingen. Het parket benadrukt dat een evolutie naar een gerechtelijk onderzoek een normale gang van zaken is