Video player inladen ...

Topontmoeting tussen Noord- en Zuid-Korea op 27 april

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal de Zuid-Koreaanse president Moon Jae ontmoeten op 27 april. Die top zal plaatsvinden in een dorp op de grens tussen beide Korea's. Noord-Korea lijkt meer en meer bereid om te praten over zijn kernprogramma, na jarenlange spanningen. 

Het nieuws is bekendgemaakt door een functionaris van het Zuid-Koreaanse ministerie voor Eenmaking. Vertegenwoordigers van beide Korea's hebben elkaar eerder vandaag al ontmoet in het grensdorp Panmunjom en zullen daar opnieuw bijeenkomen op 4 april, om de top verder voor te bereiden.

Het zal pas de derde keer zijn dat de leiders van de twee Korea's elkaar ontmoeten sinds de Koreaanse oorlog, die duurde van 1950 tot 1953.

Noord-Korea lijkt meer en meer bereid tot dialoog over zijn kernprogramma, na grote spanningen daarover. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bracht eerder deze week al een bezoek aan China. Volgens de Chinezen heeft Kim aan de Chinese president Xi gezegd dat hij bereid is om het Noord-Koreaanse kernprogramma af te bouwen.