Video player inladen ...

Zeker 68 doden bij ontsnappings­poging van gevangenen uit politie­commissariaat in Venezuela

Bij een ontsnappingspoging van gevangenen die opgesloten zaten in een politiecommissariaat in de Venezolaanse stad Valencia, in het noorden van het land, zijn zeker 68 doden gevallen. Gevangenen hadden matrassen in brand gestoken in een poging om te ontsnappen uit de politiecellen. 

Volgens lokale media stierven de meeste gevangenen door verstikking, na brandstichting in de politiecellen van het commissariaat. Plaatselijke kranten spreken van 78 doden: 68 mannen en 10 vrouwen. Maar het Openbaar Ministerie houdt het voorlopig bij 66 mannelijke gevangenen en 2 vrouwelijke bezoeksters. 

Gevangenissen in Venezuela zitten overvol, daarom worden veel delinquenten opgesloten in politiecellen, waar de toestand erbarmelijk is. Het openbaar ministerie belooft de zaak grondig te onderzoeken.

Ook buiten de gevangenis is het leven hard in Venezuela. De Verenigde Naties wijzen al langer met een beschuldigende vinger naar president Maduro. Die krijgt ook in eigen land meer en meer kritiek. Onze reporter Willem Van Mullem sprak met oud-procureur-generaal Luisa Ortega. Zij moest onlangs haar land ontvluchten. 

Video player inladen ...