"Jersey Shore" komt terug, maar hoe verging het de losbandige cast intussen?

Zes seizoenen lang was er geen ontsnappen aan. Maar eind december 2012 kwam er dan toch een einde aan de olijke, vrolijke, ruig bekkende en soms ver over de schreef gaande bende van "Jersey Shore". Intussen was het MTV-publiek wel vertrouwd geraakt met Pauly D, JWoww, Sammi 'Sweetheart', Vinny, Ronnie, Snooki en The Situation, eerst aangevuld met Angelina en daarna met Deena. Er werd naar believen gevloekt, gedronken en vooral gefeest. Hun fratsen waren de aanleiding voor diverse afgeleiden, maar die konden het "origineel" nooit evenaren. En dus was er luid gejuich toen MTV een nieuwe reeks aankondigde. De uitbundige bende gaat vanaf 5 april op een heuse familievakantie in Miami (al zijn de opnames intussen wel al achter de rug).

Niet dat de huisgenoten na december 2012 stilgezeten hebben. Allen werkten verder aan de uitbouw van hun carrière of probeerden de draad met het dagelijkse reilen en zeilen terug op te nemen. De ene al met meer succes dan de andere.

Mike 'The Situation' Sorrentino (35) kreeg te maken met verschillende verslavingen, zowel van drank als medicatie, waarvan hij moest afkicken. In juni 2014 werd hij gearresteerd na een gevecht in een zonnebankcentrum. Bovendien kreeg hij problemen met de Amerikaans belastingdienst. Meer dan een aantal gastoptredens in minder populaire realityshows zat er dan ook niet in. "Na "Jersey Shore" was het moeilijk mijn plaats te vinden in de maatschappij. Ik moest echt op zoek naar mezelf en dat in weinig goede omstandigheden. Maar ik heb me erdoor geslagen", aldus Sorrentino in juli 2014 op celebritywebsite People. Momenteel heeft hij een relatie met modeblogster Lauren Pesce.

Jenni 'JWoww' Farlow (32) kende nog enkele jaren succes in de spin-off "Snooki & JWoww", samen dus met "Jersey Shore"-collega Nicole 'Snooki' Polizzi. Met haar echtgenoot Roger Mathews, met wie ze in oktober 2015 huwde, kreeg ze intussen 2 kinderen, Meilani Alexandra en Greyson Valor. De populairste van de "Jersey Shore"-bende, Polizzi (30), bleef prominenter aanwezig in de showbusiness, met opvallende gastoptredens in "Dancing with the stars" en de tv-serie "Supernatural". In 2014 trouwde ze met Jionni laValle, met wie ze ook 2 kinderen kreeg, Lorenzo Dominic en Giovanni Marie.

Paul 'Pauly D' Delvecchio (37) verzilverde het succes van "Jersey Shore" met een glansrijke carrière als dj. "Ik heb die droom al sinds ik 14 ben. En ik wilde daarin succesvol worden", verklapte Delveccio in mei 2016 aan cultuurwebsite Complex. Waarin hij dus ook slaagde, want hij zou intussen jaarlijks om en bij de 10 miljoen dollar verdienen. Dankzij de spin-off "The Pauly D Project" wist hij in 2012 alvast de aandacht op zijn dj-ambities te krijgen. In januari 2015 bracht hij ook een single uit, samen met de Britse zanger Jay Sean. In 2013 werd hij vader van een dochter, Amabella Sophia.

Vinny Guadagnino (30) probeerde met matig succes zijn tv-carrière uit te bouwen, met onder meer een paar optredens in de tienerserie "90210". Ook kreeg hij in 2013 een eigen praatprogramma op MTV, maar dat werd (voorlopig?) na één seizoen, vooral door de tegenvallende kijkcijfers, stopgezet. Begin dit jaar mengde hij zich nog in de klimaatdiscussies, waarbij hij president Trump op de vingers tikte omdat die de discussies probeerde te reduceren tot enkel maar de opwarming van de aarde. Guadagnino werd daarbij door nieuwsmedia geout als "secret climate change nerd".

Ronnie Ortiz-Magro (32) en Sammi 'Sweetheart' Giancola (30) vochten tijdens "Jersey Shore" menig relatieprobleem met grote woorden uit, een strijd die ze uiteindelijk in augustus 2014 definitief zouden opgegeven hebben. "Ze is een fantastische meid, maar het water is veel te diep geworden", reageerde Ortiz-Magro op celebritywebsite People. Daarna werd het erg stil rond hem, al liet hij eind vorig jaar wel weten dat zijn nieuwe vriendin zwanger is en dat hij dit jaar vader zal worden. Giancola lanceerde in 2013 haar eigen kledinglijn, "Sweetheart styles", en stelde haar eigen parfum, "Dangerous", samen. Intussen verdiende ze nog bij als fotomodel. Giancola zal niet te zien zijn in de nieuwe reeks van "Jersey Shore", maar gehoopt wordt dat ze "ja" zal zeggen tegen het inmiddels aangekondigde 2e seizoen van "Jersey Shore Family Vacation".

Angelina Pivarnick (31) kon het moeilijk vinden met een paar huisgenoten en dat leidde tot soms erg gewelddadige confrontaties. Na 2 seizoenen gaf ze er dan ook de brui aan, tot grote opluchting van die huisgenoten. Daarna probeerde ze het vooral als zangeres, maar met weinig commercieel succes. Sinds juli 2016 maakt ze deel uit van de medische dienst van de New Yorkse brandweer. Pivarnick zou niet uitgenodigd geweest zijn om deel te nemen aan de nieuwe serie.

Toen Pivarnick de serie verliet, werd ze vervangen door Deena Cortese (31), op aanraden van Snooki die haar opgevallen was tijdens de audities. Ook zij koos voor een carrièreswitch en legde zich na het stopzetten van de serie toe op het trainen van honden. Ze omschrijft zichzelf dan ook als een echte dierenliefhebster. In oktober 2017 trouwde ze met Christopher Buckner.

De fans waren alvast laaiend enthousiast toen de terugkeer van "Jersey Shore" aangekondigd werd. Dat enthousiasme wordt dus binnenkort beloond, want "the crew is back!":