Belga

74 transmigranten aangetroffen bij politieactie in en rond haven van Zeebrugge en snelwegparking Jabbeke

In en rond de haven van Zeebrugge en rond de snelweg­parking van Jabbeke heeft de politie gisteren 74 trans­migranten aangetroffen. Het ging om een gezamenlijke actie van de lokale en federale politie om de mensensmokkel in de regio in kaart te brengen.

De politie heeft gisteren in en rond de haven van Zeebrugge en rond de snelwegparking van Jabbeke een grote actie gehouden om de mensen­smokkel in kaart te brengen. De voorbije weken en maanden zijn er op de twee plaatsen al verschillende incidenten geweest met transmigranten. Transmigranten proberen vanuit de haven of de snelwegparking in een vrachtwagen of trailer te komen richting Verenigd Koninkrijk. Zowel de lokale als de federale politie namen deel aan de actie, en ze werden daarin bijgestaan door een drone en enkele honden. 

De politie stelde opnieuw vast dat grote groepen transmigranten de kusttram nemen om dan in de haven van Zeebrugge binnen te dringen. 

In totaal trof de politie 74 transmigranten aan. De meesten onder hen verklaarden dat ze van Algerije of Libië afkomstig waren. Ze werden allemaal ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken. Eén van hen zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank omdat die de haven binnengedrongen was.