Afghaanse man die agenten aanviel in Gent-Sint-Pieters wordt geïnterneerd

De Afghaanse man die begin dit jaar in het station van Gent-Sint-Pieters twee agenten aanviel met een mes, wordt geïnterneerd. Dat heeft de raadkamer zonet beslist. De man van 28 hoeft volgens de raadkamer dus niet voor de rechter te komen. Volgens het parket heeft de Afghaan, die al enkele jaren in ons land verblijft, psychische problemen. 

Op 23 januari stormde de Afghaanse man het station van Gent-Sint-Pieters met een mes binnen. Hij haalde uit naar twee agenten van de spoorweg­politie, maar werd meteen neergeschoten. De 28-jarige Afghaan verkeerde even in levensgevaar, maar herstelde van zijn verwondingen.

De verdachte werd aangehouden voor poging doodslag en verboden wapenbezit. Maar er waren volgens het parket geen aanwijzingen van een terroristisch motief. Wel zou de Afghaan kampen met psychische problemen. Daarom vroeg het parket om de man te laten onderzoeken door een gerechts­psychiater.

De raadkamer van Gent heeft nu beslist om de man te interneren. Er komt dus geen proces voor de correctionele rechtbank.