Video player inladen ...

Arnold Schwarzenegger ondergaat spoedoperatie na hartproblemen

Acteur en oud-gouverneur van de staat Californië Arnold Schwarzenegger heeft met spoed een openhartoperatie ondergaan, nadat er complicaties waren opgetreden bij een ingreep om een hartklep te vervangen. Zijn toestand na de operatie wordt omschreven als stabiel.

Terminator-acteur Arnold Schwarzenegger is met spoed geopereerd, nadat er complicaties waren opgetreden bij een ingreep om een hartklep te vervangen. Dat gebeurde aanvankelijk via een catheter-operatie, waarbij de borst van een patiënt niet geopend hoeft te  worden. De vervanging gebeurt met een catheter die in een ader wordt ingebracht via de lies of de arm.

Maar daarbij traden complicaties op, waardoor alsnog een spoedingreep via een openhartoperatie noodzakelijk was. De operatie is achter de rug en de toestand van Schwarzenegger wordt als stabiel beschreven. 

De ingreep duurde enkele uren en gebeurde in het  Cedars-Sinai Hospital in Los Angeles in de staat Californië.  Schwarzenegger was twee termijnen lang gouverneur van Californië, van 2003 tot 2011.