Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

BMW moet 11.000 dieselwagens terugroepen in Duitsland

De Duitse autobouwer BMW moet in Duitsland ruim 11.000 auto's terugroepen. De beslissing van de Duitse toezichthouder Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) van eerder deze maand is vandaag bekendgemaakt. De auto's van de types 750 en M550 hebben illegale software.

BMW heeft vorige maand zelf gemeld dat de autobouwer erachter is gekomen dat er foutieve software werd ingeladen in een aantal auto's. De software was volgens BMW voor andere modellen ontwikkeld en per ongeluk in het motormanagementsysteem van de types 750 en M550 geladen.

De reiniging van de uitlaatgassen functioneerde niet meer in de auto's en daardoor stoten de auto's te veel stikstofoxide uit. De Duitse justitie deed enkele weken geleden bij BMW een inval vanwege een verdenking van illegale praktijken rond de manipulatie van dieselmotoren.

BMW blijft erbij dat de software per ongeluk is ingeladen in de auto's. De Duitse toezichthouder Kraftfahrt-Bundesamt laat BMW nu 11.000 auto's terugroepen.