Café op Oude Markt Leuven mag maand lang geen muziek spelen

Café De Giraf mag de hele maand april geen muziek afspelen. Dat is een strafmaatregel die de stad Leuven heeft genomen, omdat het café in het verleden het toegelaten aantal decibels al eens overschreden heeft.

Het zal stil zijn in café De Giraf in de maand april. Het café ligt midden op de Oude Markt in Leuven en is een echt uitgaanscafé. Er komen geregeld gast-dj's plaatjes draaien. Maar die plaatjes werden in het verleden al eens te hard gezet. Omdat de waarschuwingen van de stad Leuven genegeerd werden, is de muziekvergunning van het café ingetrokken gedurende de maand april.

"Zeker niet het enige café"

Het is vrij uitzonderlijk dat een café in Leuven zo'n zware straf krijgt. 
Uitbater Werner maakt zich zorgen. Hij vreest dat het café heel wat inkomsten zal verliezen. "Wij zijn zeker niet het enige café dat zich niet altijd aan de geluidsnormen houdt. In ieder geval gaat dat er serieus inhakken bij ons en we hopen dat we na deze zeer moeilijke maand ons hoofd boven water kunnen houden in deze toch al moeilijke tijden voor de horeca."

De Giraf vraagt de klanten om hen massaal te steunen tijdens deze stille maand.