Nicolas Maeterlinck

COV ziet eerste stap in goede richting, maar nog geen "echt plan basisonderwijs"

Het Christelijk Onderwijzersverbond (COV) beschouwt de maatregelen van de Vlaamse regering voor het basisonderwijs als "een uitgestoken hand en een eerste stap in de goede richting". "Een echt plan basisonderwijs is dit echter niet", klinkt het

Het COV zegt tevreden te zijn dat Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) 9 miljoen euro voorziet om de leraren beter te ondersteunen. "De minister ontlast ook de directeurs van de basisscholen verder van hun lesopdracht en wil ze allemaal op een gelijke manier verlonen. Ook dat is goed nieuws", aldus het COV in een persbericht.

Marianne Coopman, algemeen secretaris van het COV, zegt wel dat het verbond zal blijven hameren op de noodzaak van een echt strategisch plan basisonderwijs, met een financiering die ambitieuzer is dan die van vandaag. Ze zegt ook onmiddellijk na de paasvakantie een voorstel en een uitnodiging voor verdere gesprekken te verwachten. "We nodigen alle politieke partijen en alle leden van de Vlaamse regering nadrukkelijk uit om er samen met de minister voor te zorgen dat de juffen en meesters van onze Vlaamse scholen eindelijk voldoende ademruimte krijgen om de kwaliteit van het onderwijs te blijven garanderen".