Video player inladen...

Crombez: "Knack overschrijdt een lijn met verhaal over relatie Homans-Meeuws"

SP.A-voorzitter John Crombez vindt dat Knack het verhaal over de vroegere relatie van het Antwerpse SP.A-kopstuk Tom Meeuws met minister Liesbeth Homans (N-VA) niet had mogen publiceren. Dat zegt hij in "De afspraak op vrijdag". Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck verdedigt de publicatie.

Volgens Knack zou de stukgelopen relatie tussen Meeuws en Homans mee verklaren waarom de SP.A-topman de laatste tijd zoveel klappen moet incasseren vanuit de hoek van N-VA. Homans vond het niet gehoord dat Knack haar privéleven op de straatstenen gooide en John Crombez is het daarmee eens.

"Ik vond niet dat Knack dit verhaal mocht publiceren. Ik doe aan politiek en dat heeft daar niets mee te maken. Dit is een soort lijn waar we over gegaan zijn. Het gaat over mensen hun leven en niet meer over de politiek."

Video player inladen...

De hoofdredacteur van Knack, Bert Bultinck, is het daar uiteraard niet mee eens. Volgens hem is de politieke situatie in Antwerpen niet te begrijpen zonder de juiste achtergrond en maakt die relatie daar deel van uit.

"Iedereen in de politiek en in de pers wist van die affaire. We hebben daar heel lang over gezwegen tot het moment dat een hooggeplaatste N-VA-bron ons zegt dat de campagne tegen Meeuws vanuit N-VA eigenlijk mee gevoed wordt door een zeker ressentiment dat overblijft na die affaire. Dat maakt dat het politiek relevant is", zegt Bultinck.

Video player inladen...

De vraag is nu of Tom Meeuws op de tweede plaats van de SP.A-lijst kan blijven staan. Crombez zegt dat hij daar niet over beslist, maar dat dat aan de Antwerpse afdeling is. "Men denkt altijd dat nationaal daarover beslist, maar de afdelingen maken hun afwegingen.  Ik heb er begrip voor dat de afdeling zegt dat als men gewoon aanvalt om Meeuws kapot te maken en dingen opzet, dat hij dan op de lijst blijft staan. Als nationaal voorzitter zeg ik mijn gedacht, maar ik blijf vinden dat zij de beslissing moeten nemen."

Video player inladen...