MyFitnessPal

Sport-app MyFitnessPal gehackt: 150 miljoen accounts gekraakt

Hackers hebben de hand kunnen leggen op de persoonlijke gegevens van 150 miljoen gebruikers van de populaire fitness-app MyFitnessPal. Ze hebben gebruikersnamen, e-mailadressen en paswoorden gestolen. Het is het tot nog toe grootste datalek dit jaar.

MyFitnessPal is een van 's werelds meest populaire voedings- en fitness-app waarmee gebruikers hun eetpatroon en hun sportieve prestaties kunnen bijhouden. De app en de website zijn nu het slachtoffer geworden van een omvangrijk datalek. De gegevens van zowat 150 miljoen gebruikers zijn gehackt.

De Amerikaanse eigenaar van MyFitnessPal, het sportmerk Under Armour, maakte het nieuws gisteren bekend. De gestolen data zouden namen, e-mailadressen en wachtwoorden voor de app en de website zijn. Under Armour benadrukt dat de wachtwoorden beschermd zijn door sterke encryptie. Gevoelige informatie zoals creditcard- en rijbewijsgegevens zouden gevrijwaard gebleven zijn.

De hacking dateert van eind februari maar werd pas op 25 maart ontdekt. Volgens persagentschap Reuters gaat het met 150 miljoen gehackte accounts om het tot nu toe grootste datalek van dit jaar en staat het in de top vijf van de grootste datalekken ooit.

Under Armour heeft de getroffen gebruikers op de hoogte gebracht via berichten in de app en via e-mail en vraagt hen om zo snel mogelijk hun paswoord te veranderen.

Under Armour werkt samen met beveiligingsbedrijven en gerecht hoe het lek precies is kunnen ontstaan. Details over hoe de hackers de gegevens hebben kunnen kraken, zijn er nog niet.