Delhaize naar rechter tegen Veviba na vleesschandaal

Supermarktketen Delhaize is naar de rechter gestapt om een schadevergoeding te eisen van vleesbedrijf Veviba na het vleesschandaal. Ook de slachthuizengroep achter Veviba is tegen Delhaize naar de rechter gestapt.

De voorbije maanden werden bij het vleesbedrijf Veviba verschillende inbreuken vastgesteld. Het bedrijf zou gesjoemeld hebben met de data op verpakkingen. En het zou ook vlees dat niet bestemd was voor consumptie, toch in vleeswaren hebben verwerkt.

De warenhuisketen Delhaize besliste daarop om een hele resem vleesproducten van de groep Verbist uit de rekken te halen. En nu stapt ze ook naar de rechter tegen het bedrijf. "Dit heeft tot een economische kost geleid, door alle producten uit de rekken te halen maar ook omdat we nieuwe leveranciers hebben moeten zoeken", zegt Roel Dekelver van Delhaize. "Anderzijds hebben we ook reputatieschade geleden. Vandaar dat we naar de rechter stappen voor een schadevergoeding." Hoeveel Delhaize precies vraagt, wil de keten niet zeggen.

Opvallend, ook de slachthuizengroep achter Veviba is naar de rechter gestapt tegen Delhaize. De groep eist een schadevergoeding van de supermarktketen voor onrechtmatige contractbreuk.