Video player inladen ...

Druk op de weg door paasuittocht: "Avondspits begon al rond 11 uur"

Met de paasvakantie voor de deur is het al de hele dag druk op de weg. De uittocht is vroeg op gang gekomen, zegt VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman.

“De avondspits op de wegen is al vanmorgen rond 11 uur begonnen”, zegt Hajo Beeckman. “Er zijn erg veel Belgische maar ook Nederlandse en Duitse vakantiegangers op weg naar de kust of naar de wintersportgebieden."

Het knelpunt is de Antwerpse ring richting Gent. Dat is de draaischijf voor onder meer Nederlandse- en Duitse toeristen die op weg zijn naar de Belgische kust of de wintersportgebieden en Frankrijk. Op die weg gebeurden er ook een aantal ongevallen. Daardoor zit het verkeer er strop en staan er heel lange files op de snelwegen vanuit Breda en vanuit Hasselt naar Antwerpen.

Andere knelpunten zijn de grensovergangen met Frankrijk en Luxemburg. Richting Parijs moet je rekening houden met een half uur vertraging op de E19 en ook een half uur op de E411 voor wie richting Luxemburg naar het zuiden rijdt.

Video player inladen ...