Gent krijgt fietsautomaat

In de Gentse binnenstad komt er een automaat waar je op elk moment van de dag fietsmateriaal kan kopen. Het gaat onder meer om reparatiemateriaal, fietslichtjes en regenkleding. De stad wil zo nog meer mensen aan het fietsen krijgen.

De Fietsambassade, dat is de Gentse fietsendienst, kondigt vlak voor de paasvakantie een aantal nieuwe fietsmaatregelen aan die het voor fietsers in de stad aangenamer moeten maken en die meer mensen op de fiets moeten krijgen.

De opvallendste maatregel is de installatie van een heuse fietsautomaat: daar kan je dag en nacht allerlei fietsmateriaal kopen. Wie een lekke band heeft, vindt er een reparatiekit, wie pech heeft met fietslichten kan er nieuwe kopen en wie door een regenbui overvallen wordt, vindt er een regenponcho.

Er komt, in de eerste plaats, één automaat op een centrale plek. Als het aanslaat, komen er meer automaten. 

Herstelpalen en loopfietsen

De stad gaat de bestaande herstelpalen moderniseren en er nieuwe bij plaatsen. Nog opvallend is dat de stad ook erg kleine kinderen op de fiets wil krijgen. Daarom komen er ook loopfietsjes die uitgeleend zullen kunnen worden.